понеделник, 20 май 2013 г.

Отчитане на извършени разходи за авансови плащания по ОП РЧР

Съобщение на МЗ на ОП РЧР - ГД "Структурни фондове и международни образователни програми" - МОМН.
Уважаеми бенефициенти,
Съгласно писмо на Упраляващия орган на ОП РЧР № 0203-286/14.05.2013 г. Ви уведомяваме за възможността да бъдат отчитани и верифицирани разходи, извършени от бенефициентите за авансови плащания към избраните от тях изпълнители по договори по  ОП РЧР, при условие че са налице кумулативно следните обстоятелства:
1. Наличие на подписан договор с изпълнител с включена клауза за авансово плащане, който е в съответствие с действащата нормативна уредба, в т. ч. търговското законодателство и обичайната търговска практика, като при определяне на изпълнител кандидатите следва предварително да са били информирани за размера на авансовото плащане (в тръжните документи, в случай че е приложимо).
2. Договорът с изпълнител е вследствие на дейности, включени в договора за предоставяне на БФП.
3. Бенефициентът е извършил авансово плащане въз основа на предоставена от страна на изпълнителя фактура или друг документ с еквивалентна доказателствена стойност.
4. Когато стойността на аванса е над 20 000 (двадесет хиляди) лв. без ДДС, плащането е извършено срещу изискано и предоставено от изпълнителя обезпечение (банкова гаранция, запис на заповед или друг инструмент), като по този начин се осигуряват адекватни механизми за защита на публичния интерес и минимизиране на риска от финансови загуби при евентуално неизпълнение от страна на подизпълнителите.

МЗ Агенция по заетостта - Инструкция за подаване на досие при искане за авансово плащане

Допълнителни указания на управляващия орган за верификация на плащания по проекти по оси 3 и 4 на ОПРЧР

Допълнителни указания на управляващия орган относно отчитането на проекти по схеми за БФП: BG051PO001-4.1.05 - „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства” и BG051PO001-4.1.06 - „Реинтеграция на отпаднали ученици в образователната система”.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More