сряда, 14 ноември 2012 г.

ЕК дари на България най-голямата библиотека за регионалната политика на ЕС


Над 8000 издания на всички езици на Европейския съюз са достъпни в офиса на Областен информационен център - София.
Хората трябва да знаят какви са възможностите и какво вече е постигнато със средства от Европейския съюз, за да се чувстват съпричастни към усилията за подобряване на живота на всички нас. Това заяви Валтер Дефа, генерален директор на Генерална дирекция „Регионална политика" в Европейската комисия по време на работна среща с кметове от София и областта. Събитието беше организирано от Областен информационен център (ОИЦ) - София, който е част от мрежата от 28 информационни центъра. Повод за срещата беше откриването на най-голямата библиотека в страната, посветена на регионалната политика на Европейския съюз. Над 8000 различни издания на всички езици на ЕС вече са достъпни в офиса на ОИЦ - София (бул. „Витоша" № 99). Уникалната сбирка е специално дарение за България от Генерална дирекция „Регионална политика" на Централния информационен и координационен център в Администрацията на Министерския съвет, който координира работата на мрежата. Дефа изрази задоволството си от факта, че книгите са намерили своя нов дом в офиса на ОИЦ - София, където ще бъдат достъпни за всички заинтересовани граждани.  
От своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова благодари на Дефа за възможността, която Европейската комисия предоставя на българските граждани с това дарение да се докоснат до огромен обем информация за европейската регионална политика. Тя пожела успех на екипа на ОИЦ - София и сподели, че очаква да бъдат все по-активни и все по-често да попадат във фокуса на общественото внимание.
Началникът на кабинета на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Радостина Ангелова също благодари за предоставените издания и се ангажира с популяризирането на библиотеката, събрала знанието за историята на ЕС за повече от половин век назад.   
В заключение Дефа изрази още своето задоволство от резултатите от проведения от мрежата от 28 информационнни центъра конкурс за детска рисунка и сподели, че е важно да се вглеждаме по-често в идеите на младите при планирането на следващите си действия.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More