събота, 13 април 2013 г.

ЕК отправя покана за представяне на предложения по програма "По-безопасен Интернет"


В Официален вестник на ЕС, бр. С 107 от 13.04.2013 г. е публикувана покана за представяне на предложения за непреки действия по многогодишната програма на ЕС за защита на децата при използване на интернет и на други комуникационни технологии („По-безопасен интернет“).

В съответствие с Решение № 1351/2008/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 16 декември 2008 г. за създаване на многогодишна програма на Общността за защита на децата при използване на интернет и други комуникационни технологии („По-безопасен интернет“), с настоящото Европейската комисия приканва към представяне на предложения за действия, които да бъдат финансирани по програмата.
„По-безопасен интернет“ се основава на четири действия:
а) осигуряване на обществена осведоменост;
б) борба срещу незаконното съдържание и увреждащото поведение онлайн;
в) насърчаване на по-безопасна онлайн среда;
г) създаване на база от знания.
Информация за това как да се подготвят и представят предложения, както и за процедурата на оценяване, е представена в наръчника за кандидатстване.
Предложения могат да се правят по посочените по-долу части на поканата. Кандидатите, желаещи да направят предложения по повече от една част от поканата, следва да направят отделни предложения по всяка част.
Поканата за представяне на предложения по тази работна програма е открита за всички правни субекти, установени в държавите-членки. Могат да участват и правни субекти, установени в държавите от ЕАСТ, които са страни по Споразумението за ЕИП (Норвегия, Исландия и Лихтенщайн).

Краен срок за получаване на всички предложения: 23 май 2013 г., 17,00 часа (люксембургско местно време).

Части на поканата:
Действие 1 и действие 2: ЕВРОПЕЙСКА МРЕЖА ОТ ЦЕНТРОВЕ ПО ПРОГРАМАТА „ПО-БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ“
1.1. ПИЛОТНА ПЛАТФОРМА ЗА ЦЕНТРОВЕ ЗА ПО-БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ
Действие 3: НАСЪРЧАВАНЕ НА ПО-БЕЗОПАСНА ОНЛАЙН СРЕДА
3.1. ТЕМАТИЧНА МРЕЖА: МРЕЖА НА НПО ЗА ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА В ИНТЕРНЕТ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More