вторник, 12 февруари 2013 г.

МВР потвърди за проверка на ОЛАФ в Министерството на земеделието


Министерството на вътрешните работи (МВР) потвърди, че Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) извършва проверка в Министерството на земеделието заради обществената поръчка на стойност 48 хиляди лева за изработване и поддържане на страници на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter.
Съобщението бе разпространено от МВР заради публикация в днешния брой на вестник "Сега", според която земеделският министър Мирослав Найденов е разследван от ОЛАФ.
Информация за странната поръчка, спечелена от бивши служителки в Агенцията за безопасност на храните (БАБХ) на по 25 години, се появи миналата година и предизвика скандал, след който прокуратурата се самосезира.
Вчера стана ясно, че Министерството е обявило нова обществена поръчка за поддръжка на страниците, след като договора с двете бивши пиарки от БАБХ изтекъл.
В днешното съобщение от МВР подчертават, че разследването не е лично срещу министър Найденов.

Важно уточнение в този контекст е и фактът, че проверките на ОЛАФ се извършват срещу икономически оператори, а не срещу физическо лице, освен ако то самото не е икономическият оператор, пише в съобщението на МВР.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More